Samstag, 7. Dezember 2013

snow falling on fir trees - chocolate vanilla cupcakes


english
Let it snow...
Snow falling on fluffy chocolate vanilla cupcakes. 

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deutsch
Lass es schneien...
Schnee, der auf luftig, leichte Vanille-Schokoladen-Tannenbäumchen fällt.


english
Winter can make gray days even grayer and in anthracite they are really
hard to bear,
if you don´t have such a little muffin fir tree,
you can munch away!
     
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deutsch
Winter kann graue Tage noch grauer machen, und in anthrazit
sind sie wirklich schwer zu ertragen,
falls du nicht solch ein kleines Muffintännchen hast,  das du 
wegputzen kannst!          


english
Rundum powered by Otto organizes a wonderful cookbook contest.
As a (Food)-Blogger you can submit your favorite recipe and 
become part of an unique cookbook.
I´m gonna submit my little fir trees.
Thumbs up!!!;-)

For Conditions of participation, just check out the website of Rundum.

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deutsch
Rundum powered by Otto, richtet in diesem Jahr einen 
wunderbaren Kochbuchwettbewerb aus.
(Food)-Blogger können dort Teil eines einzigartigen Kochbuchs werden.
Die Teilnahmebedingungen sind ganz simpel.
Einfach das Lieblingsrezept einreichen und schon nimmt man an 
der Verlosung teil.
Ich schicke meine kleinen Tannenbäumchen ins kulinarische Rennen.
Mal sehen, was daraus wird;-)
Schaut doch einfach mal auf Rundum vorbei.
Es lohnt sich...

snow falling on fir trees - chocolate cupcakes 
with vanilla frosting

Ingredients:
(16 cupcakes)


for the cupcakes

200 g butter, soft
150 g sugar
1/2 teaspoon vanilla extract
3 eggs
1 pinch salt
200 g flour
3 teaspoons baking powder
2 tablespoons cocoa 
3 tablespoons milk

for the frosting
200 g butter
150 g confectioner´s sugar
1 vanilla bean (scratched out)
75 g vanilla yogurt


Directions:

For the cupcakes, preheat oven to 350°F. Line muffin pan with paper cupcake wrappers.

In a bowl stir butter, sugar, vanilla extract and salt creamy.
Add on egg after another.
Mix flour, baking powder and cocoa together and add to the egg mixture.
At last stir in milk.
Fill muffin pans 3/4 full and bake for about 15 to 20 minutes,
or until a toothpick inserted comes out clean.

After baking let muffins cool down on a wire rack.

For the frosting beat butter, confectioner´s sugar and vanilla bean creamy.
Add vanilla yogurt by tablespoons and stir until well combined.

Assembling:

Remove paper wrappers from muffins and cut off the top.
Turn muffins upside down.
Crumble tops and mix with 4 tablespoons frosting.
Spread mixture conical on muffins.
Transfer remaining frosting to icing bag, with a round tip and decorate cupcake cones with small peaks.

Refrigerate for about 20 minutes, before serving.

Enjoy...



Kommentare:

  1. Das sieht toll aus! Ich drücke die Daumen für den Wettbewerb!
    Liebe Grüße,
    Nadine

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  2. Wiedermal so schöne Fotos von dir, Sabrina! Dass dein Blog noch nicht mehr Leser hat kann ich einfach nicht verstehen..

    Liebste Grüße,
    Julia

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  3. they are so pretty and look delicious!

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  4. I LOVE ALL YOUR FOOD SHOTS! CHAPEAU!

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  5. Super schöne Fotos... HAMMER! :-) Hab dich grade beim Otto-Event entdeckt!
    Liebe Grüße
    Tina

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