Sonntag, 3. November 2013

sweet potato soup with roasted pumpkin seeds


english
Autumn time = Soup time
The best treatment for me, on a rainy-foggy november sunday, is a big bowl of steaming soup.
Browsing through my lately bought sweet paul magazine, I found this awesome
recipe, for sweet potato soup, and I immediately wanted to try it.
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deutsch
Herbstzeit = Suppenzeit
Die schönste Belohnung, für mich, an einem regnerischen November Sonntag, ist eine große, Schüssel, 
voll dampfender Suppe.
Beim Durchblättern, meines neu erstandenen Sweet Paul Magazins, habe ich ein wunderbares Rezept, 
für Süßkartoffelsuppe gefunden, das ich sofort ausprobieren musste.




Honestly this was the first time I ever prepared sweet potatoes.
Totally freaky, that this ugly root, can become something so delicious;-)
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Ehrlich gesagt, ist diese Suppe meine Premiere, da ich Süsskartoffeln
bisher noch nie zubereitet habe.
Das aus dieser, so wenig ansehnlichen Knolle, so etwas Köstliches entstehen kann, ist 
einfach der Wahnsinn;-)

Enjoy and have a great weekend, your sabrinasue;-)
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Viel Spaß beim Schnippeln und Nachkochen und ein wunderschönes
Wochenende, wünscht euch sabrinasue;-)


sweet potato soup with roasted pumpkin seeds
(adapted from sweet paul magazin)

Ingredients:
4 shallots, chopped
1 garlic clove, chopped
4 big sweet potatoes, peeled and cut into cubes
3 big carrots, peeled and cut into cubes
2 tablespoons butter
1 liters vegetable broth
200 ml whipping cream
salt, black pepper for seasoning
roasted pumpkin and sunflower seeds
for decoration 

Directions:

Melt butter in a medium saucepan. Add the chopped shallots, garlic and 
sweet potatoes and sauté for about 2 minutes.
Add vegetable broth and bring to a boil. 
Reduce heat and simmer, until potatoes are tender, for about 20 minutes.
Transfer soup into blender and puree until smooth.
Add whipping cream and season soup to taste with salt and pepper.
Sprinkle with roasted pumpkin and sunflower seeds.
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Bon appétit!!!