Samstag, 25. Januar 2014

gluten free - zucchini chocolate almond cake


english
Gluten free - zucchini chocolate almond cake! Zucchini in a cake, how can that match? Good, very good, unbelievable good, soooooo delicious. For the last months I wanted to work with zucchini in a gluten free cake, 
and now I took the challenge, finally!

Vegetable and chocolate melded in a cake.
The Zucchini makes the cake more juicy and fluffy and no vegetable taste, for sure. I wanted to bake a gluten free cake, therefore I used buckwheat, instead of normal wheat flour.
Buckwheat is not only compatible for people with a gluten intolerance, it also gives my cake a nutty taste. You have to try this cake, even if you don´t have a food intolerance, it gonna blow your mind.

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deutsch
Gluten frei - Zucchini Schokoladen Mandel Kuchen! Zucchini in einem Kuchen, wie passt das denn zusammen? 
Gut, sehr gut, unfassbar gut, sooooo lecker.
Seit einigen Monaten trage ich mich schon mit dem Gedanken, Zucchini in einem glutenfreien Kuchen zu verarbeiten, und jetzt habe ich die Herausforderung angenommen, endlich!
Gemüse und Schokolade verschmolzen in einem Kuchen.
Die Zucchini macht den Kuchen unglaublich locker, leicht, saftig und schmeckt gar nicht nach Gemüse.
Ihr merkt schon, ich bin begeistert;-)
Damit der gute Kuchen natürlich auch noch glutenfrei ist, habe ich statt dem handelsüblichen Weizenmehl, Buchweizenmehl verwendet.
Buchweizenmehl ist nicht nur verträglich für Menschen mit einer glutenunverträglichkeit, sondern verleiht meinem Kuchen noch eine leicht nussige Note. 
Also unbedingt ausprobieren, egal ob ihr eine Lebensmittelunverträglichkeit habt oder nicht, dieser Zucchini Schokoladen Mandel Kuchen lässt einem das Wasser im Mund zusammenlaufen.



gluten free - zucchini chocolate almond cake

Ingredients:
(for one loaf pan)

250 g buckwheat flour
25 g cocoa
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
100 g chocolate
2 zucchini (200 g)
100 g butter
100 ml oil
1 teaspoon vanilla extract
150 g sugar
2 eggs
50 g almonds, chopped
100 ml milk

sliced almonds for decoration


Directions:

Preheat oven to 350°F and grease loaf pan.

Sieve flour, cocoa, baking powder and salt into a medium bowl.
Melt chocolate in a water bath and set aside to cool down.
Peel zucchini and grate roughly, set aside.
In another bowl add butter, oil, vanilla extract and sugar, stir until 
light, creamy and well combined.
Beat in eggs, than add chopped almonds, melted chocolate and
grated zucchini and stir until mixed.
At last add the flour mixture and pour in the milk.
Beat mixture, until fluffy and completely miscellaneous.

Transfer dough to loaf pan and sprinkle with sliced almonds.
Bake for about 50-60 minutes or until a inserted toothpick comes
out clean.

Let cake cool out for 10 minutes, before you remove from the pan.

Enjoy...

Samstag, 18. Januar 2014

Kaese-Kartoffelbrei-Kuechlein - leftover kitchen - cheesy mashed potato patties


Ich liebe Kartoffelbrei, ehrlich, nur mit den Mengen habe ich es nicht so.
Es bleibt einfach immer zuviel übrig.
Nicht gut, gar nicht gut, deshalb möchte ich euch heute ein super leckeres
Resteküchen Rezept zeigen.
Einfacher Kartoffelbrei wird zu unglaublich leckeren Käse - Kartoffelbrei - Küchlein.
Knusprige Küchlein, mit einem fluffigen Kartoffel - Käse Kern. So unglaublich lecker!
Serviert mit saurer Sahne und einem Salat hat man ein super leckeres, vegetarisches Gericht.
Probiert es, ihr werdet es lieben!!!

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I honestly love mashed potatoes, but I can´t handle the amount of it. 
always have plenty left. 
Too bad, but today I want to show you a pretty tasty recipe. 
Turn simple mashed potato leftovers into delicious Cheesy mashed potato patties!!! 
Crispy patties, with a soft potato-cheese center. Unbelievable good! 
Served with sour cream and a salad you can make it a super delicious veggie meal. 
Try it and your gonna love it!!!



Käse-Kartoffelbrei-Küchlein

Zutaten:

Kartoffelbrei (400 g)
6 Frühlingszwiebeln, gehackt
1 Ei
50 g Cheddar Käse, gerieben

Salz und Pfeffer
Butter zum Braten

zum Panieren:
1 Ei
Semmelbrösel


Zubereitung:

Karoffelbrei, Frühlingszwiebeln, 1 Ei und Cheddar Käse in einer Schüssel 
miteinander vermischen.
Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Teig in 10 Stücke teilen und zu Küchlein formen.
Küchlein panieren. (erst in Ei, dann in Semmelbröseln wenden)
Butter in einer Pfanne erhitzen.
Küchlein vorsichtig, im heißen Fett, von allen Seiten goldbraun anbraten.

Mit saurer Sahne servieren und genießen…




Samstag, 11. Januar 2014

klitzekleine muh muhs chocolate caramel gugl


english
Klitzekleine muh muhs chocolate caramel gugl, german for itsy bitsy 
moo moo chocolate caramel bundt cakes.
Muh muhs, because 
1. this is the best caramel candy I know and 
2. because the first bite of this caramel delicacy, let you freak out. 
Immediately you want to holler moo moo.
Tiny pieces of soft caramel candy baked into a fluffy chocolate cake. 
Sooo itsy bitsy, calories don´t even have the chance to stick to your hips.
A gugl a day, keeps the doctor away;-)


deutsch
Klitzekleine muh muhs Schokoladen Karamel Gugl...
Muh muhs, weil
1. es die Besten Karamellbonbons sind, die ich kenne und 2. weil sie so lecker sind, 
das man nur muhhhhhhhh schreien möchte.
Süße Karamelstückchen, eingebacken, in luftig-lockeren Schokoladenkuchen.
Diese Gugl sind sooo klitzeklein, 
das die fiesen, kleinen Kalorientierchen, nicht mal daran denken können, 
auf meine Hüfte aufzuspringen;-) Viel Spaß beim Nachbacken!!!



muh muhs chocolate caramel gugl
(for 6 gugl)

Ingredients:
2 eggs
90 g butter, soft
60 g sugar
2 tablespoons milk
110 g flour
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon cocoa
1 pinch salt

6 soft caramel candy (I used Muh Muhs)

grounded almonds for dusting the silicone molds
powder sugar for decoration


Directions:
Preheat oven to 350°F. 
Grease silicone molds and dust with ground almonds.

Chop caramel candy into small pieces.
Separate egg white from egg yolk.
Beat egg white stiff until soft peaks form.

In a separate bowl beat butter fluffy.
Add sugar and egg yolks and mix until sugar dissolved.
Combine dry ingredients and add to the butter mixture. 
Add milk and mix until dough is smooth.
Fold in the egg white.
At last carefully stir in caramel pieces.

Fill dough into molds and bake for about 25-35 minutes.
After baking let cakes cool down, before you remove the molds.

Sprinkle cakes with powder sugar and enjoy...



Above you can see the silicone molds I used, you can find them here.
Oben seht ihr die Silikonförmchen, die ich für das Rezept benutzt habe, hier kann man sie übrigens bestellen.

Sonntag, 5. Januar 2014

Malibu goes cake - malibu coconut cake


english
Happy New Year 2014!!!

Sometimes clumsiness can be a real mess, but this time my little chaos,
helped me to create a really yummy coconut cake.

Malibu-Coconut-Rum sipped by itself is already an exquisiteness.
But if you don`t watch out, while you have your drink, 
trying to mix the ingredients for a simple, everyday vanilla cake at the same time, 
left handed, then -  oh, what a surprise!
It might just happen that you spill some rum into the fresh dough, 
creating in this way a most delicious Vanilla-Malibu-Coconut-Rum-Coincidence-Cake!

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deutsch
Frohes Neues Jahr 2014!!!

Manchmal kann Tollpatschigkeit ein richtiges Chaos anrichten,
aber dann gibt es wiederum Momente, in dem dabei ein richtig
leckerer Kokoskuchen entsteht.

Malibu-Coconut-Rum alleine getrunken ist schon eine Köstlichkeit.
Aber wenn man nicht aufpasst, während man einen kleinen Schluck nimmt,
und gleichzeitig versucht, die Zutaten für einen einfachen, 
Alltagsvanillekuchen mit der linken Hand zu mischen,
Dann - oh, welche Überraschung!
Kann es passieren, dass man etwas Rum in den frischen Teig verschüttet und
auf diese Weise einen höchst leckeren Vanille-Malibu-Coconut-Rum-Zufallskuchen kreiert!

Malibu coconut cake
(for one 18 cm bundt springform pan)

Ingredients:

100 g butter
100 g sugar
1/2 teaspoon vanilla extract
150 g flour
2 teaspoons cornstarch
1/2 package baking powder
1 pinch salt
2 eggs
125 ml Malibu (caribbean coconut rum)

ground hazelnuts for springform pan
coconut flake for decoration


Directions:

Preheat oven to 375°F. Grease springform pan and dust with ground hazelnuts.

Beat butter, sugar, vanille extract and salt with an electric whisk creamy.
Stir in eggs, until well combined.

Sift flour, cornstarch and baking powder into a bowl and add to 
the butter-egg mixture.
At last mix in coconut rum and transfer to springform pan.

Bake for about 20-30 minutes or until a toothpick inserted to the cake comes out clean.

After baking, let cake cool down on wire rack and decorate with coconut flakes.


Advice!!! The next day the cakes tastes even more intensive.